Назад

Звукоізоляція та пластикові вікна

Вікна ПВХ  чудові тим, що, якщо будинок стоїть на галасливій вулиці, в його кімнатах буде комфортна тиша. А вона особливо цінується в сьогоднішній час, оскільки зайве "споживання" непотрібних звуків здорово шкодить людському організму. Міста різної величини перенасичені транспортом на проїжджій частині доріг, з підприємств різної масті і з будмайданчиків видається неймовірного рівня шум, що досягає часом 80 дБ. І це при санітарній денній нормі 40 дБ і нічний - 30 дБ!

Вікна пластикові, допоможіть!

І вони дійсно допомагають. Звукоізоляцію пластикові вікна мають завдяки герметичності і в першу чергу склопакету. Звук гаситься при проходженні крізь скло. І то, наскільки сильно приглушиться звук, залежить від товщини стекол і відстані між ними. Найефективніше в звукопоглинання - скло «триплекс». Ще важлива сама кількість стекол - навіть звичайний двокамерний склопакет має більшу звукоізоляцією, ніж однокамерний. Склопакети з високими звукопоглинальними властивостями повинен мати конфігурацію, наприклад 6-8-4-10-4.

Звукоізоляція пластикових вікон залежить також від того, наскільки герметичні з'єднання стекол в склопакеті. Також впливає на звукоізоляцію вид ущільнювача і якість фурнітури, наскільки герметично здійснюється притиск стулки.

Металопластикові вікна від компанії «Орнет»

Наша компанія металоплатикових вікон Орнет, пропонує своїм замовникам  шумопоглинаючі вікна ПВХ з енергозбереженням. Сучасна технологія дозволяє надати надійну і високої якості звукоізоляцію пластиковим вікнам. Досягається це: 

  • товщиною скла в склопакеті з зовнішньої сторони в межах 6 мм;
  • збільшенням проміжку між стеклами, в п'ятикамерних системах профілів ці проміжки можуть бути 14-16мм;
  • заповнення інертним газом повітряних камер в склопакеті (такий спосіб дозволяє ще збільшити звукоізолюючі показники вікон ПВХ використанням для цього щільності і динамічної в'язкості газів аргон або криптон);
  • застосуванням в пластиковому вікні стекол, що мають більш високу звукоізоляцію (до них відноситься триплекс, здатне не пропускати звукові хвилі високої і середньої частоти).

Звукоізоляція пластикових вікон залежить також від їх установки. Тут дуже важлива якісна герметизація монтажного шва і обробка укосів. В іншому випадку вітер буде "гуляти" по квартирі, а чутність звуків, що надходять з вулиці, залишиться ідеальною. Якщо ж монтаж пластикових вікон проведуть професійні майстри, ніякої вуличний шум не порушить звукоізоляцію. Оформити заявку вікна на замовлення ви можете звернувшись до наших менеджерів.