Назад

Які вікна краще для шумоізоляції?

Пластикові вікна на сторожі вашого спокою

Найбільшим недоліком дерев'яних вікон є їх низький рівень шумоізоляції. А адже саме сторонні звуки з вулиці в 30% випадків заміни вікон є головною на те причиною.

За даними вчених, рівень шуму в густонаселених містах перевищує норму майже в 2 рази. Такий звуковий вплив ззовні може стати причиною стресів і подразнень.

Сучасні пластикові вікна  дуже непогано справляються з вуличним шумом. Завдяки герметичності і щільному притиску стулок, вони здатні значно знизити гучність звуків, які потрапляють всередину приміщення.

До таких можна віднести:

  • Шум, що виникає під час жвавого руху транспорту;
  • Рух рейкового транспорту (трамваї, потяги, електрички);
  • Польоти літаків;
  • Нічні пісні і розмови молодих людей біля під'їзду;
  • Стук при закритті дверей під'їзду, звуки при відкритті або наборі домофона, стук підборів.

Не всі види пластикових вікон однаково якісно ізолюють від шумів!

Основним елементом пластикового вікна, який виконує шумопоглинальну роль, є склопакет. Саме він займає до 90% загальної площі конструкції.

Нашим клієнтам ми рекомендуємо як найефективніші - енергозберігаючі вікна, т.е.окна, в яких встановлено одно- або двокамерний склопакет з енергозберігаючим склом. Але при цьому вони не впливають істотно на придушення зовнішніх шумів. Це пояснюється тим, що основна мета таких вікон - збереження тепла. А ціни на вікна вас приємно здивує.

У боротьбі за тишу, перш за все, потрібно вибирати двокамерні склопакети. Вони поглинають звуки на 30% ефективніше, ніж однокамерні.

Які вікна потрібні для максимального захисту від шуму?

Шумоизоляційні склопакети Приклад того, як виглядає звичайний двокамерний склопакет товщиною 32 мм, і склопакет зі склом 6мм і різної дистанцією між стеклами

Максимально ефективно використовувати склопакет з трьома стеклами різної ширини, встановленими на різних відстанях один від одного. Тобто в склопакеті одне із стекол роблять з триплексу (2 скла, склеєні між собою спеціальною плівкою), або використовують скло 6мм. Для додаткового ефекту одну з повітряних камер склопакета заповнюють інертним газом. Таким чином, досягається додатковий захист від шуму.

Який профіль краще використовувати в шумопоглинаючих вікнах?

Віконний профіль може бути як 3-х, так і 5-камерним. Варто тільки відзначити, що п'ятикамерні віконні профілі дозволяють встановлювати більш широкі склопакети: в Rehau Euro 70 максимальна ширина склопакета 40 мм, в Streamline - 48 мм. Найвищий захист від шуму дають дві лінії скління, тобто два встановлених вікна, одне за іншим, на певній відстані. Такий спосіб скління підходить далеко не всім будинкам (вимагає досить широких стін), крім того, ускладнює користування підвіконням, і він дорожчий.

Монтаж - чи впливає на шумоізоляцію?

Монтаж вікон грає далеко не останню роль в шумоізоляції. З'єднувальний шов обов'язково повинен бути повністю герметичний, в іншому випадку він буде пропускати звуки. Для запобігання процесу руйнування шовного з'єднання необхідно герметизувати піну. А для оформлення заявки віна під замовлення - зверніться до наших менеджерів.