Назад

Вікна у приватний будинок – особливості вибору

Питання про те, які вікна для будинку вибрати, є одним з життєвих, адже від правильності рішення будуть залежати збереження тепла, якість шумоізоляції та освітленість приміщень. Вибір сучасних віконних систем дозволяє знайти моделі, які будуть мати відповідні для кожної кімнати характеристики.

Популярні розміри вікон для приватного будинку

Будинки відрізняються індивідуальністю, тому підбираючи розміри вікон для приватного будинку, слід враховувати проектний план фасаду, а також обсяг освітлення в приміщеннях. Тому, якщо будівля знаходиться на стадії проекту, можна підібрати відповідні габарити конструкції з урахуванням:

  • призначення кімнати;
  • площі приміщення;
  • орієнтації з боків світла.

У середньому у житлових приміщеннях площа віконних отворів повинна становити не менше ніж 1/8 від площі підлоги. Великі отвори додадуть приміщенню простору і світла, але в зимовий період віддача тепла буде інтенсивнішою. Тому рекомендується продумано проектувати віконні отвори та купувати вироби з енергозберігаючими та мультифункціональними склопакетами.

Популярні вікна для домуПопулярні розміри вікон для будинку У господарських приміщеннях, наприклад у санвузлах або котельні, зазвичай роблять невеликі вікна, їх площа може бути не більше 3% від площі приміщення. Якщо ви збираєтеся міняти старі пластикові вікна, потрібно заміряти прорізи з внутрішньої та зовнішньої сторони. Від отриманих результатів потрібно відняти 30-50 мм на монтажний шов та підставковий профіль.

Який вид віконного профілю підходить найкраще для заміського будинку?

Клімат у регіонах відрізняється, тому, розмірковуючи, які вікна вибрати для приватного будинку або заміського котеджу, слід пам'ятати про такі важливі фактори:

  • середньорічна температура повітря;
  • розташування щодо шумних об'єктів;
  • погодні умови, вітрові навантаження;
  • товщина стін та матеріал, з якого вони виготовлені;
  • ризик злому;
  • вимоги до функціональності.

Наприклад, якщо фасад розташований на сонячній стороні, для скління варто вибрати скло з мультифункціональним напиленням, воно захищає від сонця на 60% більше, ніж звичайне скло, і пропускає ультрафіолет у 2 рази менше. Для холодних регіонів варто підібрати металопластикові вікна з великою кількістю камер у профілі та склопакеті.

Вікна для будинків виготовляють із алюмінію, дерева та пвх. Можливі також комбінації: дерево-алюмінієві вікна та металопластикові з алюмінієвими накладками. Кожен вид матеріалу має свої переваги та недоліки.

Найоптимальнішим варіантом будуть пластикові вікна для дому. Їхні рами і стулки, виготовлені з ПВХ, створюють кілька герметичних камер. Профіль посилено сталевою арматурою, тому такі вироби часто називають металопластиковими.

Ширина віконного профілю може бути від 60 до 92 мм. Цей показник впливає на захист від втрат тепла та від зовнішнього шуму. Для скління приватних будинків використовують профільні системи завширшки не менше 70 мм. Такі вікна мають середні показники тепло- та звукоізоляції, і підходять для експлуатації в українському кліматі. Чудово захищають будинок вікна з профілів шириною 80-86 мм, вони допомагають значно заощадити на опаленні та кондиціонуванні будинку.

Кількість камер у склопакетах підбирається залежно від необхідного рівня енергозбереження. Склопакети можуть бути одно- та двокамерні, рідше – трикамерні. Для опалювальних приміщень необхідні як мінімум двокамерні склопакети. Вони можуть мати різні властивості залежно від відстані між склом і типу заповнення камер. Шумоізоляційні властивості забезпечують стекла різної товщини, розташовані на різній відстані. Для забезпечення комфорту та затишку в кожній кімнаті слід використовувати енергозберігаючі моделі з напиленням, що допомагає суттєво скоротити втрати тепла та захистить від ультрафіолету.

Де купити якісні пластикові вікна у Києві?

Єдиної рекомендації, якими мають бути вікна у котеджі, не існує. Кожен будинок індивідуальний, і всі фактори, що впливають на вибір скління, враховуються в комплексі: планування та дизайн будинку, матеріал стін, розташування будівлі, вимоги господарів до розмірів, розташування відкриттів, параметрів безпеки.

Компанія «Орнет» пропонує придбати якісні вироби, які забезпечать комфорт та затишок у котеджі, квартирі, офісі. Серед асортименту каталогу можна знайти продукцію від таких відомих брендів, як Rehau, Salamander, Brugmann та Decco. До переваг звернення відносять:

  • можливість замовити конструкції будь-якого розміру та форми;
  • консультацію від фахівців при виборі відповідного склопакета згідно з потрібними характеристиками;
  • оформлення розстрочки за вигідними умовами на період 3-6 місяців.

Ціни на вікна представлені на сайті металопластикові вікна цілком доступні, а на всі встановлені монтажниками компанії вироби надається гарантія, що підтверджує високу якість послуг і самої продукції. Для мешканців столиці та передмістя здійснюється безкоштовна доставка покупки.