Назад

Як встановити металопластикові двері швидко та без проблем?

Сучасні вхідні металопластикові двері відрізняються великою кількістю переваг перед дерев'яними аналогами. До них належать надійність і великий термін експлуатації. Цей вид матеріалів менш схильний до змін і різних деформацій.

Особливості монтажу

У асортименті компанії «Орнет» представлені різні варіанти моделей. Кожна з них має свій набір переваг і відрізняється міцністю, габаритами, особливостями фурнітури і дизайном.

Стандартна класифікація:

  • вхідні, міжкімнатні, балконні двері;
  • одинарні і двостулкові;
  • з алюмінієвим порогом та без нього.

Після того як модель обрана, починається процес монтажу пластикових вхідних дверей. Він здійснюється декількома основними способами. Майстер оцінює всі нюанси кожного конкретного випадку і вибирає найоптимальніший метод монтажу.

Кілька важливих правил установки

Для того щоб вся конструкція добре працювала, необхідно дотримуватися кількох основних правил і чітко слідувати інструкції.

Основні етапи роботи при установці:

  1. Проведення вимірів. Необхідно зафіксувати висоту і ширину коробки, а також глибину отвору.
  2. Демонтаж старої конструкції за необхідності.
  3. Виставлення за рівнем рами металопластикових дверей, жорстка фіксація та навішування створки.
  4. Регулювання робочого механізму нових дверей.

Які кріпильні системи використовуються?

Для встановлення металопластикових дверей в основному використовується 2 види кріпильних елементів: на металеві пластини, які кріпляться до торця дверної рами і потім фіксуються в укіс; а також на анкери методом наскрізного кріплення через раму. Вибір виду кріплення визначається майстром при вимірі в залежності від багатьох факторів.

Дверна рама

Важливим етапом вважається монтаж дверної рами в отвір. Його умовно можна поділити на кілька частин.

Стадії установки пластикових вхідних дверей:

  1. Раму виставляють по рівню в площині отвору.
  2. За допомогою клинів рама фіксується і коригується її положення за допомогою будівельного бульбашкового або лазерного рівнів.
  3. Останнім етапом буде фіксація рами за допомогою кріплень.
  4. Кількість кріпильних точок регламентується ДБНом.

Вхідні металопластикові двері мають прямий вплив на загальний вигляд кімнати. Тому важливі не тільки якість і надійність дверей, а й естетика.

Після закінчення робіт із рамою залишається ще два заключних етапи. Це збирання конструкції і її повна герметизація. При навішуванні на стандартні віконні петлі цей процес займає кілька хвилин. Полотно лягає спочатку на нижній навіс, потім система переводиться в закрите положення, верхні елементи петлі поєднуються і з'єднуються за допомогою штифта.

Герметизація складається з таких етапів:

  1. Для початку необхідно окропити водою весь периметр поверхні. Таким чином збільшується рівень зчеплення монтажної піни і поверхні укосів.
  2. Потім заповнюються монтажною піною всі щілини не більше ніж на 70%. Варто враховувати, що зазори понад 5 мм слід обробляти в кілька етапів.
  3. При виконанні монтажу з використанням стрічок паро- та гідробар'єру їх однією стороною наклеюють на профіль рами ще до виставлення її в отвір, друга частина стрічки клеїться на укіс після нанесення піни в монтажний шов.

На вертикальних швах монтажну піну потрібно наносити знизу вгору, щоб не допустити зісковзування матеріалу зверху. Установкою вхідних металопластикових дверей в Києві займається компанія «Орнет».

Переваги:

  • якісне виконання замірів;
  • допомога в підборі моделі з урахуванням побажань і потреб клієнта;
  • прозорі методи розрахунку вартості з докладним описом кожного елемента;
  • гарантійне обслуговування.

Вхідні металопластикові двері встановлюються співробітниками з багаторічним досвідом роботи в даній сфері. Також у нас ви можете замовити і пластикові вікна по вигідним цінам.